Energie VanOns  is het coöperatieve energiebedrijf van Noord-Nederland. Samen met 92 energiecoöperaties wekt Energie VanOns eigen energie op. Lokaal, duurzaam en 100% groen.

Afbeelding verwijderd.Energie VanOns schrijft:

‘Het aantal klanten bij Energie VanOns groeit wekelijks. Om iedereen in de toekomst te kunnen voorzien van groene stroom hebben we meer lokale opweklocaties nodig.

Als Energie VanOns zijn we daarom op zoek naar 25 extra zonnedaken waarmee we aan de energievraag kunnen voldoen. Voor deze daken kunnen we in maart subsidie aanvragen tijdens de nieuwe ronde voor de SDE+. Een subsidie om o.a. grootschalige zonnedaken mogelijk te maken.

Om de continuïteit te waarborgen zijn wij op zoek naar agrarische daken of bedrijfsdaken (minimaal 1.000 m2 groot). Op deze daken kunnen zonnepanelen worden geïnstalleerd zonder investering. De eigenaar van het dak ontvangt de eerste 15 jaar een vaste vergoeding per zonnepaneel voor het beschikbaar stellen van zijn dak. Na 15 jaar kunnen de zonnepanelen voor 1 euro overnemen worden en zal de dakeigenaar nog eens 10 jaar (resterende levensduur zonnepanelen) profijt hebben van de opgewekte zonne-energie.

De opgewekte zonne-energie gaat de eerste 15 jaar naar Energie VanOns en van Energie VanOns naar de eindgebruiker. Zo krijgen we niet alleen meer lokale energiebronnen maar zorgen we er ook voor dat de afnemers lokale duurzame energie VanOns krijgen.

Wij kunnen dit niet realiseren zonder jullie hulp. En daarom zijn wij op zoek naar bedrijven die open staan voor deze constructie. Als coöperatie (in ons geval de EKA, ofwel de Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn) ontvang je een eenmalige donatie van 2 euro per zonnepaneel dat wordt geplaatst.’

Interesse, neem dan contact op met Rommert Stellingwerf, voorzitter EKA, tel. 06 22694947, email: enerzjy.aldeboarn@gmail.com.